Vanamõisa vabaõhukeskus arendab kohviku teenuse loomist.

MTÜ Vanamõisa küla sai suve hakul Kohaliku Omaalgatuse Programmist (KOP) projekti „Ettevõtlikud noored ja aktiine kogukond– Vanamõisa vabaõhukeskuse kohviku“ sisutuse ostuks toetust 2000 eurot ning omafinantseeringuna pannakse juurde 935,86 eurot.
Kohviku rajamise eesmärk on pakkuda kogukonnateenust läbi aktiivsete elanike, kes on nõus teenuse arengusse panustama.
MTÜ Vanamõisa küla arendab jätkuvalt erinevate teenuste osutamist kogukonnale, külastajatele, ettevõtetele, kuna toetav struktuur on juba loodud (katusega väliterrass, sportimisvõimalused, mänguväljak, grillkoda, laululava). Kvaliteetselt korraldatud ning lisateenuseid juurde pakkuv sündmus annab põhjuse külalistel ka järgmine kord tagasi tulla ja sõpradele, tuttavatele soovitada. See loob positiivse kuvandi piirkonnast ja seal elavatest inimestest.
Alates eelmise aasta suvest on keskusesse ehitatud 300 ruutmeetrine katusega väiterrass, mis annab võimaluse sündmusete korraldamise ilmast olenemata. Väliterrassi alla on ehitatud kohviku lett ja tehtud ettevalmistused köögiruumi ehituseks. Tänu projekti rahastusele paigaldatakse köögiruumi bake-off pagariahi, töötasapind ja kraanikauss koos segistiga.
Vanamõisa vabaõhukeskuses toimuvad traditsiooniks kujunenud rahvarohked väliüritused ja keskuses on aasta jooksul keskmiselt 20 000 külastust. Kohvik on sellel suvel avatud nendel päevadel, kui Vabaõhukeskuses toimuvad erinevad sündmused – kontserdid, laadad, suvepäevad.
MTÜ Vanamõisa külal on olemas võimekus pakkuda kohalikku kohviku teenust, lisaks on eesmärgiks kaasata valla noori ja seeläbi arendada noorte ettevõtlust ja populariseerida noorte seas kogukonna- ja ühistegevust.

Katrin Krause, MTÜ Vanamõisa küla tegevjuht.

KYSK-Sisemin_logo_reg_toetuseks

Share
Scroll to Top